RazmišljanjaVaša doza inspiracije!

Mantra za ispunjen život

Читать Журналы онлайн бесплатно
андроид

MK - 01.11.2017.

Kada bismo birali mantru koja oslikava ispunjen život, ne bismo mnogo pogrešili ako bismo izabrali nešto ovako:

Moj život je moja stvar i ja ga živim onako kako ja želim!

Jedan od najvažnijih preduslova za ispunjen život jeste sloboda da budemo i radimo ono što mi želimo. Sloboda da mi sami raspolažemo sa sopstvenim životom je ključna da bismo ostvarili ono što želimo. Prvo, naravno, moramo znati šta želimo. Ali većina nas to zna, zar ne? Možda imamo problem da to naglas priznamo jer mislimo kako to nije izvodljivo, nije zgodan trenutak, ili nešto treće, ali to ne treba da brkamo sa neznanjem. Znamo mi šta želimo, samo nam predstavlja poteškoću da to naglas izgovorimo, iz nekog razloga.

Većina nas u sebi poseduje znanje o tome šta želimo i sad je sledeći korak da imamo slobodu da preduzmemo nešto po pitanju svojih želja.

Sloboda da ostvarimo svoje želje i zamisli bi trebala da nam bude data već na samom rođenju, kad smo već došli na ovaj svet onda bi trebalo i da možemo da sa svojim životom uradimo ono što želimo, zar ne?

Nekad to jeste tako, a nekad nam drugi nameću svoje želje i ideje kako bismo mi trebali da vodimo svoj život. U određenoj meri saveti su poželjni i korisni, ali samo u određenoj meri.

Ne možemo dopustiti drugima, ko god to bio, da nam kroje sudbinu, a da se mi ništa ne pitamo u procesu.

Zašto smo mi ovde? Da li zato da bismo ispunjavali tuđe želje ili svoje? Čiji bismo život trebali da živimo? Tuđ ili svoj? Ako živimo tuđ život, onda on kao i da nije naš. Protraćili smo godine na nekog drugog i na nečije tuđe želje. A šta je sa nama? Ko će onda ispunjavati naše želje? Onda i da mi nekome nametnemo naše želje, pa da ih ta osoba ispuni, umesto nas? I tako da napravimo lanac ispunjavanja tuđih želja, i da pri tome svako od nas ispunjava želje nekog drugog. Baš bi to bilo lepo, zar ne? Možda ipak ne.

Kada tako posmatramo stvari, shvatamo da je za ispunjen život potrebno da znamo šta želimo, da povratimo svoju slobodu da živimo svoj život onako kako mi želimo i da sprovedemo svoje želje u delo.

Na kraju krajeva, ipak sve zavisi od nas i od naše volje da svoj život učinimo po svojoj meri, jer to je ipak naš život i to je naše pravo!

 

 

Možete pročitati više o ovoj temi:

Osho: Živeti po sopstvenim pravilima

Dejl Karnegi: Kako uživati u životu i poslu

Ester i Džeri Hiks (Abrahamova učenja): Novac i zakon privlačenja