AutoriPotražite vašeg omiljenog autora!

Moć je u vama

Читать Журналы онлайн бесплатно
андроид

Lujza L. Hej

"Kada širimo svoja razmišljanja i verovanja, naša ljubav slobodno teče. Kada se skupimo, zatvaramo se u sebe."

* * *

"Što se više povezujete sa moći u vama, slobodniji ste u svim oblastima života."

* * *

"Ja verujem da u svakome od nas postoji Moć koja može sa ljubavlju da nas usmeri ka savršenom zdravlju, savršenim odnosima, savršenim karijerama i koja može da nam donese prosperitet svake vrste. Da bismo sve to imali, moramo prvo da verujemo da je sve to moguće. Dalje, moramo da želimo da uklonimo iz naših života šeme koje stvaraju uslove koje ne želimo. To se radi zalaženjem u sebe i pronalaženjem Unutrašnje Moći koja već zna šta je za nas najbolje. Ako budemo želeli da svoj život predamo toj većoj Moći u nama, Moći koja nas voli i podržava, možemo da stvorimo život sa više ljubavi i prosperiteta."

* * *

"Verujem da nam je um uvek povezan sa Beskrajnim Umom i da su nam, prema tome, sva saznanja i mudrosti u svakom trenutku na raspolaganju. Povezani smo sa tim Beskrajnim Umom, tom Univerzalnom Moći koja nas je stvorila, kroz onu iskru svetlosti u nama, naše Više Ja, ili Moć u nama. Univerzalna Moć voli sve Svoje tvorevine. To je Moć dobra koja upravlja našim životom. Ona ne zna kako da mrzi, laže ili kažnjava. To je čista ljubav, sloboda, razumevanje i saosećanje. Veoma je važno poveriti svoj život svome Višem Ja, jer kroz Njega primamo dobro."

* * *

"Ja takođe verujem i da mi sami, svojim ustaljenim razmišljanjem i osećanjima, doprinosimo stvaranju svake situacije u našem životu, dobre ili loše. Misli koje mislimo stvaraju naša osećanja, pa onda počnemo i da živimo svoj život u saglasnosti sa tim osećanjima i verovanjima. To ne znači da krivimo sebe za ono što je loše u našem životu. Postoji razlika između odgovornosti i bacanja krivice na sebe ili druge."

* * *

"Kada govorim o odgovornosti, govorim u stvari o imanju moći. Krivica znači odricati se svoje moći. Odgovornost nam daje moć da pravimo promene u životu."

* * *

"Ako svoje probleme i bolesti iskoristimo kao priliku da razmislimo o tome kako da promenimo svoj život, onda imamo moć."

* * *

"Odgovornost je naša sposobnost da odgovorimo na određenu situaciju. Uvek imamo izbor. To ne znači da treba da poričemo ono što smo i šta imamo u svojim životima. To samo znači da možemo da prihvatimo da smo sami došli tamo gde smo. Ako prihvatimo odgovornost, imaćemo moć da učinimo promenu. Možemo da kažemo: "Šta ja mogu da uradim da bi ovo bilo drugačije?" Potrebno je da razumemo da mi svi sve vreme posedujemo ličnu moć. Pitanje je samo kako je koristimo."

* * *

"Mnogi od nas sada shvataju da dolaze iz nesređenih porodica. Nosimo u sebi mnogo negativnih osećanja prema onome ko smo i prema životu."

* * *

"Sve što ste do sada doživeli u svom životu stvoreno je vašim mislima i verovanjima iz prošlosti. Nemojte se osvrtati na svoje živote sa stidom. Gledajte na prošlost kao na deo bogatstva i punoće vašeg života. Bez tog bogatstva i punoće mi danas ne bismo bili ovde. Nema razloga da kažnjavate sebe zato što niste uradili bolje. Uradili ste najbolje što ste znali. Sa ljubavlju oslobodite prošlost i budite zahvalni što vas je dovela do ove nove svesti."

* * *

"Prošlost postoji samo u našim glavama i u načinu na koji smo izabrali da je posmatramo. Ovo je trenutak koji živimo. Ovo je trenutak koji osećamo. Ovo je trenutak iskustva. Ono što upravo sada radimo stvara osnovu za sutra. Znači, ovo je trenutak za donošenje odluke. Nešto ne možemo da uradimo ni sutra ni juče. Možemo samo danas. Ono što je značajno to je ono što izaberemo da mislimo, verujemo i kažemo upravo sada."

* * *

"Kada počnemo svesno da vodimo računa o svojim mislima i rečima, onda dobijamo oruđe koje možemo da upotrebimo. Znam da ovo zvuči jednostavno, ali zapamtite: poenta moći je uvek u sadašnjem trenutku."

* * *

"Ono što je važno je da shvatite da vaš um nije taj koji ima kontrolu. Kontrolu nad vašim umom imate vi. Kontrolu ima ono Više Ja. Sada možete da prestanete da mislite na stari način. Kada staro razmišljanje pokuša da se vrati i kaže "toliko je teško promeniti se", uzmite mentalnu komandu. Kažite svome umu: "Sada sam izabrao da verujem da mi postaje lako da napravim promene". Može da se desi da ovaj razgovor sa vašim umom vodite više puta pre nego što on prihvati da ste vi glavni i da stvarno mislite ono što kažete."

* * *

"Ako se uplašite, pomoći će vam da se usredsredite na vazduh koji utiče u vaše telo i ističe iz njega. Vaš dah, najdragocenija supstanca vašeg života, dat vam je neograničeno. Imate ga dovoljno da vam traje sve dok živite. Vi tu dragocenu supstancu prihvatate bez razmišljanja. Sada je vreme da učite o sopstvenoj moći i o onome što ste sposobni da učinite. Zađite u sebe i pronađite ko ste."

* * *

"Mi svi imamo različita mišljenja. Vi imate pravo na vaše i ja na svoje. Bez obzira na to šta se dešava u svetu, jedina stvar na kojoj treba da radite je da utvrdite šta je dobro za vas. Morate da se povežete sa svojim unutrašnjim vodičem zato što je to mudrost koja zna sve odgovore. Nije lako slušati sebe dok vam prijatelji i porodica govore šta da radite. A svi odgovori na sva pitanja koja ćete ikada postaviti nalaze se u vama."

* * *

"Mi svi imamo jedinstvenu namenu. Mi smo više od ličnosti, problema, strahova i bolesti. Mi smo mnogo više od naših tela. Mi smo svi povezani sa svakim na planeti i sa celim životom. Mi smo svi duh, svetlo, energija, vibracija i ljubav i svi imamo moć da živimo svoj život sa namenom i značenjem."

* * *

"Misli koje smo izabrali da mislimo su boje kojima slikamo sliku svog života."

* * *

"Bez obzira gde ste u životu, bez obzira koliko ste doprineli stvaranju, bez obzira šta se dešava, uvek radite najbolje što možete, sa razumevanjem, svešću i saznanjima koje imate. A kada budete znali više, radićete drugačije, kao što sam i ja radila. Nemojte prebacivati sebi zato što ste tamo gde ste. Nemojte kriviti sebe što ne možete brže ili bolje."

* * *

"Svakoga dana recite sebi šta želite u životu. Recite to tako kao da to nešto već imate!"

* * *

"U našim izgovorenim rečima je neverovatna snaga i mnogi od nas nisu ni svesni koliko su one značajne. Hajde da posmatramo reči kao temelj onoga što stalno gradimo u životu. Mi ih stalno koristimo, ali retko pomislimo šta stvarno kažemo ili kako ga kažemo. Posvećujemo vrlo malo pažnje izboru reči."

* * *

"Način na koji se u sebi obraćamo sebi je vrlo značajan jer postaje osnova za naše izgovorene reči. On utvrđuje mentalnu atmosferu u kojoj se krećemo i koja nam privlači iskustva. Ako unizimo sebe, život će nam značiti vrlo malo. A ako se volimo i cenimo, život može da bude divan poklon, pun radosti."

* * *

"Reči okrivljavanja nam neće doneti slobodu. Zapamtite, u našim rečima je snaga. A snaga dolazi od prihvatanja odgovornosti za svoj život. Znam da to zvuči zastrašujuće, ali mi smo stvarno odgovorni za svoj život, hteli to ili ne. A ako smo odgovorni za život, moramo da budemo odgovorni i za ono što kažemo. Reči i rečenice koje izgovaramo su produžeci naših misli."

* * *

"Počnite da slušate ono što govorite. Ako čujete sebe da koristite negativne ili ograničavajuće reči, promenite ih. Kada čujem negativnu priču, ne prenosim je nikome. Mislim da je stigla dovoljno daleko i puštam je da prođe. Ali kada je priča pozitivna, prenesem je svakome."

* * *

"Ja sam jedina koja može da misli u svojoj glavi, baš kao što ste vi jedini koji možete da mislite u vašoj. Niko ne može da nas primora da mislimo na drugi način. Mi biramo svoje misli i one su osnova za naš samogovor."

* * *

"Naše reči su u stvari samo stvar pristupa i stava."

* * *

"Možete izabrati da izbacite negativni koncept života. Počnite da govorite sebi da ste osoba koju vredi voleti, da ste vredni izlečenja i da privlačite sve što vam je potrebno na fizičkom nivou da bi doprinelo vašem dobrom zdravlju. Znajte da ste voljni da ozdravite i da je to za vas dobro."

* * *

"Ako verujemo da smo blokirani i to i prihvatimo, onda smo stvarno blokirani. "Blokiramo se" jer su naša negativna verovanja ispunjena. Umesto toga, hajde da počnemo da se okrećemo svojim snagama."

* * *

"Znam da ovo stalno ponavljam – najvažnije je da volite sebe, jer kada volite sebe, ne možete da povredite ni sebe ni drugoga. To je recept za svetski mir. Ako ja ne povredim sebe i ne povredim tebe, kako možemo da imamo rat? Što nas je više koji stignemo do toga, bolja će nam biti planeta."

* * *

"Budite voljni da preduzmete prvi korak, bez obzira koliko je mali. Koncentrišite se na činjenicu da želite da učite. Videćete, desiće se čudo."

* * *

"Zapamtite, svaki put kada nešto pomislite i svaki put kada izgovorite reč, izgovarate afirmaciju."

* * *

"Ako u vašem životu postoji nešto što stvarno ne volite, utvrdila sam da je jedan od najbržih načina da se toga oslobodite da ga blagoslovite ljubavlju. "Blagosiljam te ljubavlju, oslobađam te i puštam te da odeš". Ovo uspeva sa ljudima, stvarima, situacijama i stambenim prostorom."

* * *

"Razmislite za trenutak. Šta je to što upravo sada stvarno želite? Šta je to što danas želite u životu? Razmislite o tome, a onda kažite: "Prihvatam za sebe ............. (štagod da je to što želite)". Utvrdila sam da se mnogi od nas upravo ovde blokiraju. A suština je u našem verovanju da ne zaslužujemo da dobijemo ono što želimo. Naša lična moć leži u načinu na koji posmatramo svoju zaslužnost."

* * *

"Kada prvi put kažete jednu afirmaciju, ona može da ne zvuči istinito. Ali zapamtite, afirmacije su kao bacanje semena u zemlju. Odrasla biljka se ne dobija već sledećeg dana. Tokom sezone klijanja treba da budemo strpljivi. I ako nastavite da govorite afirmacije, ili ćete postati spremni da oslobodite ono što ne želite, ili će vam one otvoriti novi put. Ili možete da dođete na fantastičnu ideju ili će vas možda pozvati prijatelj i reći: "Da li si nekada probao ovo?" Bićete odvedeni do sledećeg koraka koji će vam pomoći."

* * *

"Neka vaše afirmacije budu u sadašnjem vremenu."

* * *

"Ako je neko bolestan, blagoslovite ga i pošaljite mu ljubav i mir, nemojte tražiti da ozdravi."

* * *

"Naučila sam da nismo uvek savršeno pozitivni i uključila sam sebe u to saznanje. Život što je moguće više posmatram kao divno i radosno iskustvo. Verujem da sam bezbedna. To sam učinila svojim ličnim zakonom."

* * *

"Znam da se ono što verujem o sebi i obistinjuje, pa zato biram da verujem divne stvari o sebi. Bilo je vreme kada nisam, pa znam da sam sada porasla i nastavljam da radim na sebi."

* * *

"Verujem takođe i u meditaciju. Meditacija je za mene kada sednemo i isključimo svoj unutrašnji dijalog dovoljno dugo da možemo da čujemo sopstvenu mudrost."

* * *

"Divno je slušati trake ili čitati knjige za buđenje svesti i izgovarati afirmacije. Ali šta radite ostalih 23 sata i 30 minuta dnevno? Vidite, to je ono što je stvarno važno. Ako sednete i meditirate, a onda odjurite na posao gde vrištite na nekoga, i to se računa. Meditacija i afirmacije su divni, ali je i ostalo isto tako važno."

* * *

"Želimo da znamo šta se događa u nama, tako da možemo da znamo šta da pustimo da ide. Umesto sakrivanja bola, možemo ga potpuno osloboditi."

* * *

"Hronične šeme mržnje prema samom sebi, krivice i samokritičnosti podižu nivo telesnog stresa i slabe imuni sistem."

* * *

"Vaša iskustva uvek odražavaju unutrašnja verovanja. Možete bukvalno da ih pogledate i da odredite koja su vaša verovanja. Možda je to uznemiravajuće, ali ako pogledate ljude iz vašeg života, videćete da se u svakome od njih ogleda neko verovanje koje imate o sebi. Ako vas na poslu uvek kritikuju, to je verovatno zato što ste vi kritični i roditelj ste koji kritikuje dete. Sve je u našim životima ogledalo nas samih. Kada se dešava nešto što nije baš prijatno, imamo priliku da pogledamo u sebe i da kažemo: "Kako ja doprinosim tome iskustvu? Šta je to u meni što veruje da zaslužujem ovo?""

* * *

"Svi mi imamo porodične šeme i vrlo nam je lako da krivimo roditelje, detinjstvo ili okolinu, ali sve to nas ograničava. Ne možemo da se oslobodimo. Ostajemo žrtve i isti problemi nam se stalno ponavljaju. Prema tome, u stvari nije bitno šta nam je neko učinio u prošlosti ili čemu su nas učili. Danas je novi dan. Sada ste vi glavni. Sada je trenutak u kome stvarate budućnost za vaš život i vaš svet. A nije bitno ni šta ja kažem, jer samo vi možete da odradite taj posao. Samo vi možete da promenite način svoga razmišljanja, osećanja i postupanja."

* * *

"Odrastanjem počinjemo da prikupljamo te pogrešne ideje i da gubimo vezu sa našom unutrašnjom mudrošću. Prema tome, treba da se oslobodimo te ideje i da se vratimo čistoći duha gde stvarno volimo sebe. Potrebno nam je da ponovo uspostavimo onu divnu nevinost života i radost postojanja od trenutka do trenutka, onu istu radost koju beba oseća u svom blaženom stanju zadovoljstva."

* * *

"Kada se pogledamo u ogledalo i počnemo da ponavljamo afirmacije, mnogi se suoče sa otporom. Ali taj otpor je prvi korak ka promeni. Većina nas voli da promeni svoj život, ali kada nam kažu da moramo da učinimo nešto drugačije, kažemo: "Ko, ja? Ja to ne želim da uradim"."

* * *

"Kada volite sebe takve kakvi ste, vi automatski izbacujete na površinu ono što je najbolje u vama. Ne kažem da ćete biti bolji čovek zato što mislim da sada niste dovoljno dobri. Ipak, naći ćete mnogo pozitivnijih načina da zadovoljite svoje potrebe i da više ispoljite ono što stvarno jeste."

* * *

"Čak i ako ne znamo kako da volimo sebe, činjenica da smo voljni to da uradimo sama će stvoriti promenu. Jednostavno nema smisla držati se tih šema. Lekcija je uvek voleti sebe."

* * *

"Jedna tragedija može da se pretvori u najveće dobro ako joj priđemo na način iz kojeg možemo da izrastemo."

* * *

"Mi smo mnogo više od naših tela i ličnosti. Unutrašnji duh je uvek lep i dostojan ljubavi, bez obzira na to kako se naš spoljašnji izgled menja."

* * *

"Kada bismo samo mogli da razumemo da su svi naši takozvani problemi samo naše mogućnosti da porastemo i da se promenimo i da većina od njih dolazi od vibracija koje odbijamo! Sve što nam je stvarno potrebno je da promenimo način razmišljanja, da budemo voljni da uklonimo nezadovoljstvo i da budemo voljni da zaboravimo."

* * *

"Možete li da se setite kada ste poslednji put bili zaljubljeni? Srce vam je radilo Ahhh. Bilo je to tako divno osećanje. Isto je i kada ste zaljubljeni u sebe i nikada sebe nećete napustiti. Kada jedanput budete imali svoju ljubav za sebe, ona će do kraja života ostati uz vas, pa zbog toga treba da napravite najbolju moguću vezu sa sobom."

* * *

"Kada oprostite i zaboravite, ne samo što vam sa ramena padne ogroman teret nego vam se i otvore vrata ka sopstvenoj samoljubavi."

* * *

"Svi smo na neki način nesigurni jer smo ljudi. Hajde da naučimo da se ne pretvaramo da smo savršeni. To nam donosi ogromnu presiju i sprečava nas da sagledamo one oblasti našeg života kojima je potrebno isceljenje. Umesto toga, mogli bismo da otkrijemo svoje kreativne sposobnosti, svoje individualnosti i da cenimo sebe zbog kvaliteta koji nas razlikuju od drugih. Svako od nas ima jedinstvenu ulogu na ovoj zemlji, a kada smo kritični prema sebi, mi je zamagljujemo."

* * *

"Moramo da naučimo da budemo dobri prema svom umu. Nemojte mrzeti sebe zbog negativnih misli. Posmatrajte svoje misli kao nešto što vas izgrađuje a ne kao nešto što vas obara. Ne treba da krivimo sebe zbog negativnih iskustava. Od njih možemo mnogo da naučimo. Biti ljubazan prema sebi znači prestati sa svakom krivicom, svakom kaznom i svakim bolom."

* * *

"Sledeći korak je da hvalite sebe. Kritikovanje lomi unutrašnji duh a pohvala ga izgrađuje. Prihvatite svoju Moć, svoga božanskog sebe. Svi smo mi izraz Beskrajne Inteligencije. Kada grdite sebe, unižavate Moć koja vas je stvorila. Počnite sa malim stvarima. Kažite sebi da ste divni. Ako to uradite samo jedanput, pa onda prestanete, neće uspeti. Držite se toga. Verujte mi, biće vam posle sve lakše."

* * *

"Dozvolite sebi da prihvatite dobro bez obzira da li mislite da ga zaslužujete. Već smo raspravljali o tome kako je verovanje da ne zaslužujemo naša nevoljnost da prihvatimo dobro u svojim životima. To je ono što nas sprečava da imamo ono što želimo. Kako možemo bilo šta dobro da kažemo o sebi ako mislimo da ne zaslužujemo da budemo dobri."

* * *

"Voleti sebe znači podržavati sebe."

* * *

"Volite svoje mane. One su sve deo vas, baš kao što smo i svi mi deo Boga."

* * *

"Bez obzira u kakvoj se negativnoj situaciji nalazite, ona je tu zbog nekog razloga; inače je ne biste ni imali."

* * *

"Vodite računa o svome telu. Mislite o njemu kao o divnoj kući u kojoj ćete jedno vreme živeti. Vi biste voleli svoju kuću i vodili biste brigu o njoj, zar ne? Prema tome, vodite računa šta stavljate u svoje telo."

* * *

"I, konačno, volite sebe sada – nemojte čekati. Nezadovoljstvo sobom je navika. Ako možete da budete zadovoljni sobom sada, ako sebe možete da volite i da odobravate sada onda ćete, kada vam dobro uđe u život, biti u mogućnosti da uživate u njemu. Kada jedanput naučite da volite sebe, možete početi da volite i prihvatate i druge ljude."

* * *

"Druge ne možete promeniti, zato ih ostavite na miru. Trošimo suviše energije pokušavajući da druge učinimo drugačijim. Ako samo pola te energije potrošimo na sebe, možemo sebe učiniti drugačijim a kada smo mi drugačiji, i drugi će biti drugačiji prema nama."

* * *

"Ne možemo život učiti za drugoga. Svako mora da nauči svoje lekcije. Sve što možete je da učite za sebe, a prvi korak je da volite sebe, da vas destruktivno ponašanje drugih ne bi povredilo. Ako ste u situaciji da budete sa stvarno negativnom osobom koja ne želi da se promeni, treba sebe dovoljno da volite da biste se sklonili odatle."

* * *

"Niste ovde da se dopadnete drugima ili da živite na njihov način. Možete da živite samo na svoj način i da idete samo svojim putem. Došli ste da ispunite sebe i da izrazite ljubav na najdubljem nivou. Ovde ste da učite i da napredujete i da apsorbujete i projektujete milosrđe i razumevanje. Kada napustite planetu, nećete poneti sa sobom svoju vezu, svoj automobil, svoj račun u banci ili svoj posao. Jedino što ćete poneti je vaša sposobnost da volite!"

* * *

"Ako ne možete da se približite drugima, to je zato što ne znate kako da budete bliski sa sopstvenim unutrašnjim detetom. Dete u vama je uplašeno i povređeno. Budite tu za svoje dete."

* * *

"Bez obzira na to koliko godina imate, u vama se nalazi malo dete kome su potrebni ljubav i razumevanje. Ako ste žena, bez obzira na to koliko ste nezavisni, u vama se nalazi devojčica koja je vrlo nežna i kojoj treba pomoć; a ako ste muškarac, bez obzira na vašu muževnost, u vama je još mali dečak koji žudi za toplinom i nežnošću."

* * *

"U vama se nalazi svako doba kroz koje ste prošli – nalazi se u vašoj svesti i pamćenju."

* * *

"Prema tome, kad god dete nešto želi pa to ne dobije veruje da "nisam dovoljno dobar. Sa mnom nešto nije u redu". I onda, kako starimo, neke delove sebe odbacujemo."

* * *

"U ovom trenutku našeg života – upravo sada – potrebno je da počnemo da upotpunjavamo sebe i da prihvatimo svaki deo onoga što jesmo – deo koji je napravio sve gluposti, deo koji izgleda smešno, deo koji je uplašen, deo koji je vrlo glup i luckast. Svaki deo sebe."

* * *

"Svaki put kada kažete da ste uplašeni, znajte da to dete u vama strahuje. Onaj odrasli nije uplašen ali ne pomaže detetu. Odraslom i detetu je potrebno da razviju vezu jedan sa drugim. Da razgovaraju o svemu što uradite. Znam da to može da zvuči šašavo, ali uspeva. Omogućite detetu da zna da se, šta god da se desi, nikada nećete okrenuti i pobeći. Uvek ćete biti tu za njega i voleti ga."

* * *

"Ako sada ne hvalimo dovoljno svoje dete i ne poklanjamo mu dovoljno pažnje, ne treba kriviti roditelje. Oni su činili ono za šta su mislili da je dobro u tom prostoru i vremenu. Ali sada, u ovom trenutku, mi znamo šta treba da radimo da pomognemo detetu u sebi."

* * *

"Veze su divna stvar, brakovi su divna stvar, ali je sve to privremeno. A vaša veza sa vama je večna. Volite tu porodicu u vama – dete, roditelja i mladost između."

* * *

"Budite sa svojim roditeljima onoliko puni razumevanja koliko želite da oni budu sa vama."

* * *

"Setite se, takođe, i toga da nam se uvek vrati upravo onoliko koliko smo dali. Vodite računa o tome kako se ponašate sa starijima jer će se, kada ostarite, tako i prema vama ophoditi."

* * *

"Sve svetske teorije su beskorisne ukoliko ne postoji akcija, pozitivna promena i, konačno, isceljenje."

* * *

"Kada se bojimo, želimo sve da kontrolišemo, a onda našem dobru prekinemo tok. Verujte životu. Sve što nam treba ovde je za nas."

* * *

"Ljudi uvek misle: "Oh, želim da dobijem ovo ili ono". A kod izobilja i prosperiteta reč je o tome da dozvolite sebi da primite. Kada ne dobijate ono što želite, znači da na nekom nivou ne dozvoljavate sebi da primite. Ako smo škrti sa životom, biće i on škrt sa nama. Ako krademo od njega, krašće i on od nas."

* * *

"Ako uzmemo, gubimo. Ako damo, dobijemo. Drugačije ne može."

* * *

"Ono što želimo je da budemo zahvalni za ono što imamo, da bismo privukli sebi više dobra. Ponavljam, ako se usredsredimo na nemaštinu, privući ćemo je. Ako smo se zadužili, treba da oprostimo sebi a ne da prebacujemo."

* * *

"U ovom svetu ima toliko toga što čeka da ga iskusite. Kada biste znali da postoji više novca nego što možete da potrošite, ili više ljudi nego što možete da upoznate i više radosti nego što možete da zamislite, imali biste sve što vam treba i što želite."

* * *

"Ako tražite svoje najviše dobro, onda verujte da će vam ga Moć u vama i doneti. Budite pošteni sa sobom i drugima. Nemojte varati, čak ni sasvim malo, jer to će vam se sigurno vratiti."

* * *

"Kada se naša unutrašnja vizija otvori, naši horizonti se šire."

* * *

"Dva glavna kamena spoticanja ka vašoj kreativnosti su konkurencija i upoređivanje. Vaša jedinstvenost vas izdvaja od drugih. Otkako je svet postao, nije se pojavila još jedna osoba kao što ste vi, pa zašto onda da se sa nekim upoređujete ili takmičite?"

* * *

"Verujući Božanskoj Inteligenciji da će nam omogućiti da iskusimo život na način koji je najbolji za nas, mi osnažujemo sebe da stvarno uživamo u svemu što život ima da nam ponudi; i dobro i ono takozvano loše."

* * *

"Svako od nas je totalno povezan sa Univerzumom i sa celim životom. Moć u nama širi horizonte naše svesti."

* * *

"Svaki put kada koristite svest na pozitivan način, povezujete se sa ljudima koji rade to isto. A svaki put kada je koristite na negativan način, povezujete se sa takvim ljudima. Svaki put kada meditirate, povezujete se sa ljudima na planeti koji meditiraju. Svaki put kada za sebe vizualizujete dobro, radite to i za druge. Svaki put kada vizualizujete isceljenje svoga tela, povezujete se sa onima koji rade istu stvar."

* * *

"Naš cilj je da proširimo naše razmišljanje i da odemo dalje od onoga što je bilo, ka onome što bi moglo da bude. Naša svest može u svetu da stvori čuda."

* * *

"Ponavljajte sa mnom: "Živim i radim u sveukupnosti mogućnosti. Ja sam tamo gde je sve dobro". Razmislite za trenutak o tim rečima. Sve dobro. Ne nešto, ne malo, nego sve dobro. Kada verujete da je sve moguće, otvarate sebe odgovorima u svakoj oblasti svoga života."

* * *

"Ova planeta u celini postaje svesna. Postaje samosvesna."

* * *

"Neki ljudi bi radije napustili planetu nego što bi se promenili."

* * *

"Zapamtite, održavanje unutrašnjeg mira će nam pomoći da se povežemo sa istomišljenicima, mirnim ljudima po celom svetu. Duhovnost nas sve na ovoj planeti povezuje na nivou duše, a osećaj kosmičke duhovnosti koji tek počinjemo da doživljavamo će promeniti sve nabolje."

* * *

"Ovu planetu možemo ili da razorimo ili da je iscelimo. Pošaljite joj svakoga dana malo isceliteljske energije pune ljubavi. Važno je samo ono što učinimo našim umom."

* * *

"Lazaris ima divnu vežbu koju bih želela da vam prenesem. Izaberite neku tačku na planeti. To može da bude bilo gde – vrlo daleko ili samo iza ugla – neko mesto na planeti čijem biste isceljenju pomogli. Zamislite to mesto kao mirno, sa sitim i obučenim ljudima koji žive u sigurnosti i miru. Svakoga dana zastanite za trenutak i to zamislite."

* * *

"Stavite svoju ljubav u pogon da biste pomogli isceljenju planete. Vi ste značajni. Deleći svoju ljubav i sve one divne poklone u sebi počećete da menjate energiju na ovoj divnoj, plavozelenoj, krhkoj planeti koju zovemo svojim domom. A to i jeste!"

(Izdavač: Politika, Narodna knjiga, Beograd, 2006. godina)

Biografija - Lujza L. Hej

Lujza L. HejLujza L. Hej (1926 – 2017) je bila predavač metafizike, nastavnik i autorka mnogih bestselera, među koje spadaju i knjige Moć je u vama, Iskusite svoje dobro odmah!, Unutrašnja mudrost i Ja to mogu®... Dela su joj prevedena na dvadeset devet jezika u trideset i pet zemalja širom sveta. Više od dvadeset pet godina, Lujza je pomagala milionima ljudi da otkriju i iskoriste puni potencijal vlastitih kreativnih mogućnosti za lični razvoj i samoisceljenje. Lujza je osnovala i bila predsednica Hay House, Inc.

Za više informacija posetite:

http://www.louisehay.com/

https://www.facebook.com/louiselhay

https://twitter.com/louisehay

https://www.instagram.com/hayhouseinc/

https://www.pinterest.com/hayhouseinc/

https://www.youtube.com/user/HayHousePresents

Pretraga